Hétvégi program: alkotás, kultúra és szabad levegő

A 2010. május 15-16-i hétvégén megrendezendő Múzeumok Majálisán a MOME LINE, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mellett működő design műhely számos kreatív programmmal várja az érdeklődüket.

A Design és Egészség Modell (DEMO) csapatának foglalkozásaival az iskolás korosztályt vonja be kreatív feladatokba, amelyek során a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzett hallgatói  rávezetik a kicsiket az egészséges életmód fontosságára és a jókedvű alkotás örömére.

A múzeumépületben animációs vetítés várja a kíváncsiskodókat, két blokkra osztva. Az első, folyamatosan játszott 30 perces blokkban az egyszervolt.hu gyerekvers-filmjei kerülnek vászonra, amelyek a kortárs gyerekirodalmat ötvözik a MOMÉ-s hallgatók által létrehozott humoros és életteli képi világgal. A másik félórás vetítésblokkban az animáció szakos diplomafilmek veszik át a stafétát – az izmos királylányok és a különleges, végtelenített történetek már a nagyobbak figyelmét is lekötik.

Nincsen igazi majális vásár nélkül, és ha valaki igazi kincsekre vadászik, azt a MOME standja várja, ahol ay érdeklődők olyan kuriózumokra bukkanhatnak, mint a papírnyaklánc, a préselt, újrahasznosított szatyrokból készült táskák, a molinóból készített fülbevalók, design képeslapok, matricák, kitűzők, és egy igazi meglepetés: a titokzatos ‘bug’ testékszer, ami vadonatúj innováció, és itt kapható majd először. Aki itt válogat, az biztosan megtalálja a szívének legkedvesebb apróbb-nagyobb tárgyat.

A MOME line programjai a magyar tervezők változatos, szerethető és élményekkel teli világát kínálják a majális látogatóinak, azzal a céllal, hogy minél több ember fedezhesse fel a jó design fontosságát.

A programok helyszíne, időpontja:

2010. május 15-16-án szombaton és vasárnap reggel 9 órától 21 óráig a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.

DEMO workshop: Múzeumkert
Animációs vetítés: díszterem (II. emelet)
MOME stand (powered by MOME line): Múzeumkert

A belépés ingyenes!

További információk:

Múzeumok majálisa: www.majalis.hu
MOME line: www.momeline.hu
Design és Egészség Modell (DEMO) Klub és Tábor: www.demotabor.hu

 
Címkék: dizájn program iparművészet

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr252002921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.