Módosul a közös jogkezelő szervezetek nyilvántartásáról szóló rendelet

A Magyar Közlöny 2010. május 13-án megjelent 78. számában kihirdették a szerzői és szomszédos jogok közös kezelését végző egyesületek nyilvántartásának szabályairól szóló 16/1999. (XI. 18.) NKÖM rendeletet módosító 23/2010. (V. 13.) OKM rendeletet.

Az alapul fekvő NKÖM rendelet módosítására amiatt volt szükség, mivel a szerzői jogról 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) közös jogkezelő szervezetekre vonatkozó szabályai is módosultak korábban, illetve a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvénynek a 2009. évi LVI. törvénnyel történt módosulása miatt az általános eljárási szabályok is változtak. 
A rendelet a megváltozott törvényi szintű jogszabályi környezethez igazítja a közös jogkezelő szervezetek nyilvántartásbavételének részletes szabályait, a már nyilvántartott adataikban történt változások esetén irányadó módosítási eljárást és a törlés menetének szabályait.
 
A rendeletmódosítás 2010. május 21-én lép hatályba.
 
A rendelet Magyar Közlönyben kihirdetett szövege itt olvasható (17134. oldal).
 
Címkék: közös jogkezelés jogszabálymódosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr502009511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.