MKKE intézkedése a könyves kalóz-portállal szemben

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) – értesítés alapján – tudomást szerzett arról, hogy a magyar e-konyvtar.com címen illegális honlap működik, amely több mint ezer jogvédett, többségében igen népszerű magyar nyelvű könyv letöltését teszi lehetővé a jogtulajdonos szerző, kiadó, ügynökség engedélye nélkül.
 
Az értesülést követően, az MKKE igazgatója levélben szólította fel mind a magyar nyelvű honlap anonim üzemeltetőjét, mind a honlap amerikai szerverének a tulajdonosát, hogy szüntessék meg a honlap működését.

A felszólító levél hivatkozási alapjául az szolgált, hogy a honlap üzemeltetői nem állapodtak meg sem a szerzőkkel, sem a kiadókkal a szerzői jog által védett könyvek szabad felhasználásáról, ingyenes közléséről, így megsértették szerzői jogaikat, amely a magyar és az Egyesült Államok jogrendje szerint is büntetendő cselekmény.

A felszólítás célba ért. Az amerikai szerver tulajdonosa először a regisztráció lehetőségét, majd a honlap elérhetőségét, működését szüntette meg.
 
Tudomásunk szerint az illegálisan működő honlap az egyik eddigi legnagyobb léptékű magyar kalóz-portál volt.

Forrás:

http://nol.hu/kult/20100824-tamadnak_a_konyvkalozok

http://www.mkke.hu/news.php?cmd=showNews&id=124

http://www.mkke.hu/news.php?cmd=showNews&id=123

 

 
Címkék: letöltés szerzői jog jogérvényesítés kalózkiadás jogellenesség

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr222258462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.