Artisjus-felhívás a dalszerzőknek: „Világíts át minket!”

Hadd vezessem fel az alábbi sajtóközleményünket egy személyes megjegyzéssel. Még ha nincs is annak kellő hírértéke, hogy az Artisjus (=mumus!) működése a szerzők számára megérthető, sőt: mostanról otthonról is bármikor figyelhető, mi szeretnénk ezt elmondani... A március óta tartó tesztben ugyanis már több mint 400 szerzőnk veszi igénybe ezt a szolgáltatást, és nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk. Íme a közlemény:

Artisjus-felhívás a dalszerzőknek: "Világíts át minket!"

Az ARTISJUS online Szerzői Információs Rendszerének (SZIR) megújított tesztváltozata idén tavasszal indult az egyesületi tagok számára. Ez internetes banki felülethez hasonló részletességgel teszi nyomon követhetővé az Artisjus munkáját és a jogdíjak alakulását a szerzőknek. A mai naptól minden dalszerző hozzáférhet ehhez a rendszerhez, akinek akár egyetlen bejelentett műve van az Artisjusnál, és jogai kezelését az Artisjusra bízza.
 
A jogdíjkifizetés rengeteg adat kezelésével jár. A szerzők ezekből az adatokból tudják ellenőrizni, hogy zenéjük felhasználásai után milyen összeget kaptak.
 
A SZIR-ben az Artisjus minden létező felosztási adatot elérhetővé tesz a szerzőknek. Így például rádiós vagy televíziós jogdíjaknál a pontos elhangzásszámot, a csatorna nevét, az elhangzások időpontját és hosszát. Online zeneboltok esetén a szolgáltatásonkénti pontos darabszámot, időpontot. Koncertek esetén a rendezvény nevét, időpontját, helyszínét, elhangzott műveket – és így tovább.
 
- A rendszer segítségével a dalszerzők maguk ellenőrizhetik működésünket – mondta dr. Szinger András, az Artisjus főigazgatója – Minden kifizetett jogdíjuk minden részletes adata a szerzők rendelkezésére áll, teljes átláthatóságot biztosítva.
 
2011. március 1-jétől a szerzők papír alapú adatszolgáltatás helyett SMS-értesítést kapnak a jogdíjukról, ezzel az Artisjus új célkitűzése, a környezet megóvása is előtérbe kerül.
 
A SZIR rendszer elérhetősége: https://szir.artisjus.com
 
Címkék: zeneszerző artisjus szerzői jog közös jogkezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr952490351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.