Átadták a Millenniumi Díjakat

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization - WIPO) 2000-ben döntött úgy, hogy minden év április 26-án megünnepli a szellemi tulajdon világnapját. E napon a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságát, valamint eredményeit ünnepelik; idén a világnap témája a jövőtervezés volt.

Ezen alkalomból április 26-án került megrendezésre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében az a díjátadó ünnepség, amelyre a Budai Várnegyedben található MTA Zenetudományi Intézetben került sor.

A köszöntők után kiosztásra kerültek a 2011. évi Millenniumi Díjak. A kitüntetettek a magyar művészeti és technológiai kultúra örökségének ápolásában, közvetítésében és védelmében játszanak kiemelkedő szerepet. Így díjazásban részesült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutató Intézet, a Typotex Elektronikus Kiadó, és a 77 Elektronikai Műszeripari Kft.

Az ünnepséget követően lehetőség nyílt az Intézetben található „Opera és nemzet” című emlékkiállítás megtekintésére, mely méltó befejezése volt a szellemi tulajdon világnapja kapcsán szervezett programsorozatnak.

Még aznap került sor az ún. stratégiai partnerségi megállapodás megkötésére, amelyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a tizenhat szellemi tulajdon védelmével foglalkozó szervezet ünnepélyes keretek között írt alá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának székházában.

 
Címkék: wipo

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr212861350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.