Harc az Európai Parlamentben az ACTA körül

Tucatnyi európai IP-lobbyszervezet írt levelet május 4-én az Európai Parlament elnökének, kérve, hogy az EP támogassa az ACTA elfogadását.

A levél itt elérhető: http://www.erikjosefsson.eu/sites/default/files/ACTA-Trade-Mark-Lobby.pdf. A szervezetek - köztük szerzői jogi oldalról a BIEM, a BASCAP, az IFPI és az MPA - jelezték, hogy elengedhetetlennek tartják az ACTA mihamarabbi elfogadását és hatályba lépését a jogérvényesítés javítása érdekében. Álláspontjuk szerint az európai gazdaságban is jelentős szerepet betöltő innovatív iparágakat indokolt lenne az ACTA  útján is védeni az óriási méretű kalózkodással, hamisítással szemben, amely folyamatosan komoly károkat okoz.

A levél feltehetően válasz arra a kezdeményezésre, amelyet az Európai Parlament zöld frakciója indított ezév kora tavaszán, felvetve, hogy az EP forduljon az Európai Bírósághoz, hogy az állapítsa meg, összhangban van-e az ACTA a Lisszaboni Szerződéssel, különösen pedig az alapjogi rendelkezésekkel, azon belül is az adatvédelmi előírásokkal. Ez utóbbi kezdeményezésről egyelőre nem döntött az EP plenáris ülése, mivel az ACTA végleges szövegét hivatalosan még nem kapták meg. Várhatóan a 2011. júniusi 7-i plenáris ülésen fognak szavazni arról, hogy az Európai Bírósághoz forduljanak-e. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr992885411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.