Konferencia a kulturális örökség digitalizálásáról

2011. június 23-24-én nemzetközi konferencia keretében osztották meg tapasztalataikat a  kulturális értékek digitalizálásával foglalkozó könyvtárak, levéltárak, archívumok, valamint nemzeti, illetve nemzetközi szintű, a kulturális örökség digitális megőrzésére irányuló kezdeményezés képviselői, valamint további szakemberek.

"Az e-Infrastruktúrák szerepe a kulturális örökség digitalizálásában és hosszú távú megőrzésében" című konferencia keretében a népes hallgatóság kiváló előadásokat hallhatott az Európai Uniós "DC-NET" kezdeményezésről, a digitális megőrzés infrastrukturális kérdéseiről, valamint a közgyűjtemények infrastrukturális igényeiről, a Magyar Nemzeti Digitális Archívumról, francia és svájci digitalizálási projektekről, a cloud computing jelenéről és jövőjéről (különös tekintettel annak a közintézmények általi megőrzésben játszott szerepére), valamint a hosszú távú megőrzés jogi aspektusairól. Utóbbi keretében Olav Stokkmo (IFRRO) és Mezei Péter (Szegedi Tudományegyetem) ismertette a kérdéskör jelenlegi állapotár és várható jövőbeli jogi fejleményeit.

A konferencia programja az alábbi linken érhető el. A rendezvényről szóló részletes összefoglaló pedig megtekinthető a Szerzői jog a XXI. században című blogon (1. nap; 2. nap).

 
Címkék: könyv konferencia eu szerzői jog könyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr353027531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.