Gyorshír: nem kell díjat fizetni az adatvédelmi nyilvántartásba való bejelentkezésért, amíg nem lép hatályba a díjrendelet

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) honlapján megjelent tájékoztatás szerint amíg nem teszik közzé és nem lép hatályba az adatvédelmi nyilvántartásba vételért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról szóló miniszteri rendelet, addig a bejelentésekért nem kell díjat fizet fizetni. A NAIH egyúttal azt is közzétette, hogy az adatvédelmi nyilvántartásba való bejelentkezések tekintetében jelentős ügyhátralékot kell feldolgoznia, így a kérelmek nyolc napon belül történő nyilvántartása vétele előreláthatólag nehézségekbe fog ütközni. Utóbbi esetben, azaz ha a NAIH a nyilvántartásba vétel iránti kérelmet nem bírálja el nyolc napon belül, az adatkezelés e határidő lejártát követően megkezdhető. Természetesen ebben az esetben is be kell tartani az új adatvédelmi törvény rendelkezéseit, különösen az adatkezelés célja, jogalapja és az adatbiztonságra vonatkozó szabályok tekintetében.

 
Címkék: információs társadalom elektronikus kereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr983752853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.