Már csak 182 nap van a magyar elnökségig - csütörtökön megkezdődik a belga elnökségi félév

 

Az Európai Unió soros elnökségét július 1-jével Belgium veszi át Spanyolországtól. A szerzői jog területén a belga elnökség programja szerint bevezető vitát kívánnak folytatni az árva művek kérdéséről. Az árva művek helyzetével kapcsolatban az Európai Bizottságnak az ősz folyamán benyújtandó jogalkotási javaslata alapján fog zajlani a vita. A program szerint a digitális könyvtárak fejlesztése érdekében az Európai Tanács a lehető legjobb megoldás megtalálására fog törekedni.
 
A szellemi tulajdonjogok nemzetközi és európai szintű védelme tekintetében a belga elnökség az ACTA megállapodás tárgyalásainak szenteli a legnagyobb figyelmet. Célul tűzték ki, hogy a nemzetközi egyezményt előkészítő tárgyalások lehetőség szerint még ebben az évben befejeződjenek.
 
A belga elnökség hivatalos honlapja és elnökségi programja itt elérhető.
 
A belga elnökséget 2011. január 1-jén Magyarország váltja.
 
 
Címkék: eu eu hírek árva művek

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr282115816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.