Szerzői jog a "Bádogdob" műsorán

"A Bádogdob július 20-i adásában a csengőfrászmentes fájlcserét és a nem-kereskedelmi célú digitális másolási lehetőségek szabad felhasználását szorgalmazó aktivisták és szakértők csapnak össze a mindezt kriminalizálni próbáló szerzői jogi lobbi kijáróembereivel. Vendégeink lesznek Maróy Ákos (Kalózpárt), Lakatos Zoltán... (ELTE TTK), Horváth Péter (ProArt), és Jeszenszky Zsolt (Mahasz). Élőben a Tiloson fél öttől hatig."

Az ugyan nem derült ki pontosan, mi a műsor tárgya, a meghívott vendégek alapján sejthető. Érdekelnek a szerzői joggal kapcsolatos témák, sokunkat foglalkoztatják az aktuális történések,  ezért ha tehetem, meghallgatom élőben az adást. Bár a műsor nem a hallgatói kívánságokat teljesíti, azért bízom benne, hogy háttérelemzés okán ezúttal nem "guelfek" és "ghibellinek" fognak megszólalni ("összecsapni"), hanem tanult , művelt emberek, a téma szakemberei folytatnak egyenrangú és intelligens párbeszédet. Megkapom,kedves szerkesztők?

A műsorról bővebben itt

 
Címkék: szerzői jog

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr882163536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mezei Péter 2010.07.22. 13:55:17

Mindenképpen borzasztó keresési képességeim tanújele lehet, de nem találom a Bádogdob említett napi műsorának témái között az említett szerzői jogi kérdéskört (legalábbis ha hinni lehet a Tilos.hu alábbi linkjének: tilos.hu/index.php?form=musor&id=670). Van-e valami tipp arra nézve, hogy hol lehet meghallgatni, vagy esetleg fogjam magam, és hallgassak bele a teljes hangarchívumba, mert tutira ott lesz a keresett beszélgetés?

eszjéééóóó 2010.07.22. 14:27:42

Nekem úgy tűnik, az alábbi link alatt a teljes műsor elérhető:

tilos.hu/index.php?form=archivum&y=2010&m=07&sel=2010-07-20

A műsor élőben (17 órától hallgattam) összességében tetszett, köszönöm, kedves szerkesztők. Várom a beszélgetés esetleges folytatását, hiszen hallhatóan sok a félreértés fájlcsere kérdésében az eltérő álláspontot képviselők között.

Szívesen megismerném, nemcsak a műsor kapcsán, a fájlcsere hazai kutatásait, azok eredményeit; milyen publikációk születtek e tárgyban (A Bodó-Lakatos - tanulmányon túlmenően)? Köszönöm!

Mezei Péter 2010.07.27. 10:32:29

@eszjéééóóó: ezer hála, akkor 17 órától kapcsolódok majd be a műsorba, és hallgatom meg a véleményeket.

Ami a hazai kutatásokat illeti: pofátlanul hangzik, de én ezzel kapcsolatban kutatok, a doktorimat is erről írtam, ezért ha érdekel, a kötet megrendelhető tőlem. Az Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemle, valamint az Infokommunikáció és Jog közölt már le néhány jó cikket e témakörben (utóbbiban jelent meg nemrég Békés Gergelynek egy írása, ami figyelmet érdemel).

Nekem a Bodó-Lakatos anyag a másféle szemszög miatt is tetszett, a jogászi szemszögről a fentiekből lehet infóhoz jutni.

eszjéééóóó 2010.07.27. 11:34:51

@Mezei Péter:

A linkre kattintva szerintem a 16.30-tól kezdődött részt is meg tudod hallgatni. Nekem elindult, de csak pár percet tudtam hallgatni, az is a felvezető zene volt.

Köszönöm, hogy említetted a kutatásaidat, nem tudtam róla. Doktorálásodat követően is folyamatban van valamilyen p2p-projekted?

Azt sejtettem, hogy a "fair use-teszt" egy nagyobb munkád része lehet. A "Szemle" idei áprilisi számában megjelent, a Németh Lászlóval közösen jegyzett tanulmányod a fájlcserélés generációs tipizálásáról a doktorid része? Az szép munka volt!

A köteted elérhetőségét meg tudnád küldeni? Köszönöm!

Mezei Péter 2010.07.27. 14:30:04

@eszjéééóóó: Csupán az egyszerűség kedvéért inkább az alábbi hivatalos címemen váltsunk már e-mailt: mezei@juris.u-szeged.hu Amint írsz egyet oda, tudni fogom, hová kell küldenem a válaszaimat, mert vannak:-)