Jogerős ítélet adatbázis ügyben, itthon

A TeleData Kft. tegnapi sajtóközleménye szerint a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében állapította meg, hogy a Dinasztia Hotel Kft. megsértette a TeleData adatbázis előállítói jogát.
A közlemény szerint az alperes ismételten és rendszeresen másolt ki engedély nélkül adatokat a felperes TeleTár elnevezésű adatbázisából, az innen szerzett adatokat pedig direkt marketing célokra alkalmazta. A TeleData közleménye szerint a bíróság az alperest kötelezte a jogsértés abbahagyására, eltiltotta a további jogsértéstől, kötelezte arra, hogy adatot szolgáltasson a felperesi adatbázis jogellenes felhasználásával kiépített üzleti kapcsolatairól, kötelezte továbbá a felperes által követelt kártérítés és a peres költségek megfizetésére.

 
Címkék: szerzői jog adatbázis bírósági ítélet sui generis jog

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr762047100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.