Újabb jelentés a jogérvényesítés erősítéséről

2010. június 1-jén az Európai Parlament Jogi Bizottsága 13 igen és 8 nem szavazat mellett elfogadta a szellemi tulajdonjogok belső piacon történő érvényesítésének elősegítéséről szóló jelentéstervezetét.

A jelentéstervezet az Európai Unió korábbi jogérvényesítési eredményeire épít, így utal a jogérvényesítésről szóló 2004/48/EK irányelvre, az elektronikus kereskedelemről szóló 2000/31/EK irányelvre és számos nem kötelező jogi aktusra is. A jelentés külön kiemeli a Hamisítás elleni Európai Megfigyelőközpont felállításának jelentőségét.

A jelentéstervezet a munka továbbvitelének sürgetésével felhívja a Bizottságot és a Tanácsot a jogérvényesítés további erősítésére, a már lezajlott polgári jogi harmonizáció hatékonyságának értékelésére, a büntetőjogi harmonizáció előmozdítására, a fogyasztói tudatosság fejlesztésére, az online jogsértések és különösen a fájlcsere gazdasági hatásainak részletes felmérésére és elemzésére, a nemzetközi szintű jogsértések, valamint a szervezett bűnözés elleni küzdelem eszközeinek bővítésére.

A jelentéstervezetet az EP plenáris ülése várhatóan július 5-én tárgyalja.

A dokumentum eredeti (a Jogi Bizottság által eszközölt módosításokat még nem tartalmazó) szövege itt olvasható.

 
Címkék: internet eu szerzői jog hamisítás tudatosság információs társadalom jogalkotás eu hírek jogérvényesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr672050195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.