A jó fájlcserélő sok CD-t vesz. Hurrá!

Azt írja GG a kacsintós-halálfejes kalózblogján: "két független kutatás is arra a megállapításra jutott, hogy éppen a fájlcserélő magánszemélyek azok, akik egyébként a legtöbb pénzt hagyják a szórakoztatóipari kiadóvállalatoknál"

http://kaloz.blog.hu/2010/05/30/a_fajlcserelok_koltik_a_legtobbet

Bírom ezeket a felméréseket! :)

Olyanok, mint amiket az Index "Brit Tudósok" cím alatt szokott hozni. Hogy "A nők többet csókolóznak, mint a férfiak" (ld. Karinthy "Kik csókolóznak többet?" c. novelláját, kötelező olvasmányként). Vagy mint a legújabb, hogy "Mozart zenéjére gyorsabban esznek a mikrobák". (Vajon Haydnt és Chopint is próbálták...?!)

Szóval, mire is jutnak ezek a kiváló felmérések? Arra, hogy aki jobban szereti a zenét, az többet tölt le. És többet is vásárol. Aki szereti a zenét, az megtalálja a forrást, akár fizetős, akár nem.

ÓÓÓÓRIÁSI SZENZÁCIÓÓÓÓ!

Nem is lenne baj azzal, hogy ilyenekre költik valaki pénzét (remélem, nem az enyémet...! :)), csak aztán jönnek a további következtetések. Hogy "a lemezek forgalmának csökkenése gyakorlatilag egyáltalán nem írható az ingyenes fájlcsereberélés rovására".

Minek az evidenciák ellen folyton bizonyításokat lefolytatni?! Igen, ha valaki már megszerezte ingyen a zeneszámot az mp3 lejátszójára, nem fogja még egyszer jogszerű forrásból letölteni. Igen, a hagyományos, CD-re épülő lemezipar folyamatosan omlik összefelé, évi 20-30%-os ütemben. Igen, ha lennének jó minőségű és legális online zeneszolgáltatások, talán még lenne remény arra, hogy a magyar zenei kultúrát újra fenntartható növekedési pályára állítsuk.

Remélem, az új magyar kormányzat felismeri, hogy több nyugat-európai országhoz hasonlóan nekünk is Digitális Tartalom Stratégiára van szükségünk - és megindítja ezt a folyamatot.

 
Címkék: internet felmérés szerzői jog fájlcsere

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr92055503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.