CELAS alképviseleti megállapodása Kelet-Európában

A CELAS GmbH a közelmúltban alképviseleti megállapodást kötött a horvátoszági székhelyű IDM Music nevű szervezettel. A megállapodás célja az EMI Zeneműkiadó anglo-amerikai repertoárjának kezelése olyan mechanikai felhasználások után, mint az online és a mobil szolgáltatások. A szerződéssel érintett országok: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia.

Amint azt a CELAS vezetősége kihangsúlyozta, örülnek a megállapodásnak, mivel olyan helyi partnerrel gyarapodtak, aki kiválóan ismeri a regionális piacot, ugyancsak jó ismerettel rendelkezik a piac résztvevőiről és annak szokásairól. A  megállapodás lehetővé teszi a digitális- és mobilszolgáltatók számára a gyorsabb és hatékonyabb engedélyezést.

A sajtóközlemény szerint a szerződés időtartama kezdetben egy év. Más régiókat érintő alképviseleti megállapodások aláírására hamarosan sor kerül. E megállapodások - a céljuk szerint - gyakorlati megoldásokat biztosítanak a nemzeti piacokon a világrepertoár engedélyezésére a pán-európai engedélyezést érintő jogi keretek között.

A sajtóközlemény elérhető itt.

     

 
Címkék: szerzői jog közös jogkezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr732177270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.