Programajánló - ma zárul a KOPIRÁJT kiállítás

A mai napon zárul az egy hete megnyílt KOPIRÁJT kiállítás a Gödörben, amelynek során számos érdekes kérdésre kaphatnak választ az oda látogatók.

Íme egy kis ízelítő a kiállításról:

„A KOPIRÁJT kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a szerzői és szomszédos jogok koncepciójával, történetével, fejlődésével és életünk számos területére gyakorolt hatásával. A látogatókat számos élmény várja: üzemeltethetnek egy könyv-szkennelő képet, megismerkedhetik a szerzői jogok fejlődésének kronológiájával egy 17 méter hosszú nyomtatványon. A mai berendezések mellett azok az eszközök is láthatók, amelyek a közelmúltban segítették a szkennelést, a digitalizálást, a másolást. Tizenkét számítógép-installáció önálló internetes kiállításokat kínál; ezeket megtekintve a látogató benyomásokat kaphat a copyright-történet technikai oldaláról. A kiállításon végigsétálva a látogató megismerkedhet olyan copyright vonatkozású területekkel, mint a youtube, a wikipedia, a szabad felhasználás és a szellemi közvagyon, a szabad szoftver és a nyílt hozzáférés, a torrent oldalak és a Creative Commons stb. A látogatók a kiállítótérben aláírhatják a Szellemi Közvagyon Kiáltványát és a „Barcelonai proklamáció az innovációért, a kreativitásért és a hozzáférhető tudásért” című dokumentumot.”

A tavaszi kiállításról két bejegyzés olvasható itt és itt.

 
Címkék: program szerzői jog

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr472280446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.