Guilty verdict!

A hét végén megérkezett a hír (másik forrás itt): a The Pirate Bay jó ideje húzódó ügyében a fellebbviteli bíróság  bűnösnek találta Peter Sundet, Frederik Neijt és Carl Lundströmöt. (Gottfrid Svartholm betegsége okán távol maradt a tárgyalástól, így vele szemben még nem szabott ki szankciót a bíróság.)

A döntés alapvetően két irányba módosította az első fokú ítéletet: egyrészt a kiszabott szabadságvesztés büntetéseket csökkentették (ez jelenleg 4 és 10 hónap között mozog: Neij 10, Sunde 8, Lundström 4 hónapot kell, hogy rács mögött töltsön), a kártérítés összege azonban jelentősen emelkedett. Az első fokú bíróság fejenként kb. 905.000 USD kártérítés megfizetésére kötelezte a négy eredeti terheltet. A most meghozott döntés értelmében a három elmarasztalt személy kb. 6.5 millió USD-t kell, hogy egyetemlegesen megfizessen. A bíróság megfogalmazása szerint azért, mert a fellebbviteli fórum sokkal inkább meggyőzőnek találta a szórakoztatóipar kárát igazolni igyekvő bizonyítékokat.

A folytatás borítékolható: az ügy a Legfelsőbb Bíróságig fog menni, habár intő jel, hogy a Svéd Kalózpárt elnöke (Rick Falkvinge) kijelentette: "a per politikai volt, a megoldás is politikai lesz". Hogy mire kíván itt utalni, hamarosan kiderül. Habár mivel a Kalózpárt épp nincs bent a svéd parlamentben, az EU Parlamenti két képviselői hely pedig ehhez kevés lesz.

 
Címkék: internet svédország szerzői jog fájlcsere pirate bay kalózpárt peer to peer

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr332481206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.