Éljen az ifjú királyi pár! Jogdíjmentesen!

Egy kis színes hír a szerzői jog nagyvilágából: az angol zeneszerzői jogkezelő társaság, a "PRS for music" jogdíjmentes ünneplést biztosít a briteknek ("Kik azok a britek?!") a királyi esküvő alkalmából április 22. és május 6. között.

 

Az angol kommentárok persze nem mulasztják el, hogy a "royalty" szó kettős értelmével vicceljenek - az 1709 Blog például arra hívja fel a figyelmet, hogy ironikusan éppen ebbe a periódusba esik a szerzői jog világnapja és a szellemi tulajdon világnapja is, amelyek szintén a "royalty" ünneplését jelentik.

Na, de hogy valami konkrétabb haszna is legyen ennek a posztnak, lássuk, hogy milyen feltételekkel biztosítják az ingyenes felhasználást:

Az esemény:

  • a 2011-es királyi esküvőt ünnepli,
  • 2011. április 22. és május 6. között kerül megtartásra,
  • fizetetlen önkéntesek szervezik,
  • a helyi közösség számára,
  • legfeljebb 300 fős nézőszámmal / befogadóképességgel,
  • profitot nem termel,
  • olyan helyszínen kerül megtartásra, amely amúgy nem igényelne PRS engedélyt.

Mindez tehát megerősíti, hogy a jogdíj a szerző fizetése - tehát ha a szervezők, fellépők díjazásban részesülnek, a szerzőnek is jár a fizetség. Mit tehetnénk még hozzá mindehhez? Isten óvja a királynőt!

 
Címkék: zene szerzői jog közös jogkezelés nyilvános előadás

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr772720777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.