A LimeWire kiegyezett a zeneműkiadókkal (USA)

Friss hír, hogy az online fájlcserélő szolgáltatás, a LimeWire üzemeltetői Amerikában kiegyeztek a dalok szerzői jogait ott jogtulajdonosként gyakorló zeneműkiadókkal (music publishers) is. Korábban hasonló megállapodás történt már a hangfelvétel-kiadókkal - az erről szóló korábbi Eszerint.blog poszt: itt.

A zeneműkiadók tavaly júniusban indították a pert, egy hónappal azt követően, hogy a bíróság - a hangfelvétel-kiadói jogosultak tekintetében - már megállapította a LimeWire jogi felelősségét a fájlcserélő hálózaton történő engedély nélküli zenefelhasználásokért.

A per következő állomása egy idén májusi tárgyalás lett volna, ahol a kártérítés összegéről kellett volna a bíróságnak döntést hoznia. Ezt előzte most meg a felek megállapodása, amelynek pénzügyi részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra - csak annyit lehet tudni, hogy mindkét fél maga fizeti a perköltségek rá eső részét.

Az Amerikai Zeneműkiadók Szövetsége - nyilatkozata szerint - örül, hogy a pernek vége, egy olyan megállapodással, ami minden érintettnek jó eredmény.

 
Címkék: szerzői jog fájlcsere limewire

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr862724451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.