Konferencia a szellemitulajdon-védelem jelenlegi kihívásairól

"Globális és európai kezdeményezések a szellemitulajdon-védelmi hatóságok munkamegosztásában” címmel rendezett konferenciát a magyar soros EU elnökség alkalmából a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2011. május 17-18-án, Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban. A konferencia célja az volt, hogy bepillantást nyújtson a szellemitulajdon-jogok európai és globális rendszere előtt álló kihívásokba.

A konferencia első napja a hamisítás és a kalóztevékenység elleni küzdelemmel, valamint az iparjogvédelem és a szerzői jogok hatékonyabb érvényesítésével foglalkozott, ráirányítva a figyelmet a nemzetközi viszonylatban is kiterjedt hamisítás és kalóztevékenység egyre növekvő veszélyeire, valamint az ezek ellen tett erőfeszítésekre. A délelőtt folyamán a Hamisítással és Kalózkodással foglalkozó Európai Megfigyelőközpont (European Observatory on Counterfeiting and Piracy) itt tartotta meg nemzeti képviselőinek plenáris ülését.

Az ülésén megvitatták és meghatározták az eddigi eredmények felhasználásának leghatékonyabb módját és a Megfigyelőközpont főbb cselekvési irányain belüli további lépéseket, kiemelten foglalkoztak a hamis áruk interneten való terjesztése elleni fellépési lehetőségekkel.

A magyarországi hamisítás elleni stratégiai célkitűzésekről és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület eddig elért eredményeiről Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese számolt be.

A konferencia második napja lehetőséget nyújtott a szellemitulajdon-védelmi hatóságok munkájával kapcsolatos véleménycserére a napjainkban tapasztalható kihívásokról, melyet az éles piaci verseny és az egyre több és bonyolultabb alkalmazás állít eléjük.

További információ: Emlékeztető, Közlemény, Rendelet-tervezet

 
Címkék: internet jogérvényesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr622933686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.