Ég veled PIPACS, szervusz E-kutatás!

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SzTNH) elérhetővé tette a hivatalosan csak 2011. június 1-étől debütáló, széleskörű kutatást lehetővé tevő új iparjogvédelmi és szerzői jogi információs szolgáltatását, az E-kutatást.

Az E-kutatás a 2001. április 26. óta működő Publikus Iparjogvédelmi Adatbázis Család (PIPACS) adatbázist váltja fel. Az új szolgáltatás – elődjéhez hasonlóan – lehetővé teszi az SzTNH által vezetett elektronikus nyilvántartás adataiban, továbbá a Magyarország területén hatályos nemzetközi és közösségi/uniós iparjogvédelmi oltalmi formák adataiban történő részletes keresést.

Az új szolgáltatás révén az SzTNH publikus adatvagyonának a korábbiakhoz képest szélesebb köréhez kaphatunk hozzáférést az adatbázishoz csatolt dokumentumok segítségével, valamint szintén fontos nóvum, hogy abból gyakorlatilag naprakész adatokhoz lehet jutni. Az E-kutatásban ráadásul már nem csak az iparjogvédelmi jogok érhetőek el, hanem a szerzői jogi művek önkéntes műnyilvántartása, valamint az árva művek adatbázisa is. Az összetett keresés segítségével az egyes oltalmi formákon belül komplex keresőkérdésekre is választ lehet kapni.

Ahogyan a korábbi PIPACS adatbázis sem, úgy az új E-kutatás adatbázis nem minősül közhitelű nyilvántartásnak, ezért megalapozott döntés alapját továbbra is csak a hivatalos lajstromok és akták képezhetik.

Az E-kutatás szolgáltatás az SzTNH kezdőoldaláról is elérhető: www.sztnh.gov.hu
 

 
Címkék: szerzői jog adatbázis védjegy árva művek szellemi tulajdon nemzeti hivatala

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr222942633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.