Bulvár: a Warner Bros. megegyezett a Másnaposok 2 film miatt pereskedő tetoválóművésszel

A Warner Bros. stúdiót még áprilisban perelte be egy tetoválóművész, név szerint S. Victor Whitmill, azt követően, hogy látta a Másnaposok 2 (Hangover 2) film előzetesét. A filmben az egyik szereplő egy (újabb) átdorbézolt éjszakát követően arcán egy tetoválással ébred. A művész szerint azonban a filmben látható tetoválás megegyezik azzal, amit ő tervezett és „varrt fel” korábban Mike Tyson arcára. Álláspontja szerint a Warner Bros. nem kért tőle felhasználási engedélyt a tetoválás motívumának felhasználására, ezért megsértette szerzői jogait.

Sajtóhírek szerint a művész eredetileg azt kérte a bíróságtól, hogy tiltsa meg a film bemutatását, vagy legalábbis azt, hogy abban a tetoválás látható legyen. Az eltiltásra vonatkozó igényt a bíróság elutasította, így a film bemutatása elől elhárult az akadály, de a per tovább folyt.

A legfrissebb hírek szerint azonban a felek megegyeztek, és bár az egyezség részletei nem kerültek nyilvánosságra, a művész valószínűleg nem elhanyagolható nagyságú „felhasználási díjat” kap, hiszen ellenkező esetben a film DVD és egyéb változatain a tetoválást digitálisan kellett volna módosítani, ami minden bizonnyal jelentős költségeket okozott volna a stúdiónak.

 
Címkék: film szerzői jog

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr483005456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.