Német modelltörvény a szellemi tulajdonról

Az 1709Blog szerzője a minap adott hírt arról, hogy az osnabrücki egyetem két professzora, Hans-Jürgen Ahrens és Mary-Rose McGuire egy 10 könyvből (itt nem a szó "kötet" értelmében) álló tervezetet készített a német szellemi tulajdonjogról.

A modelltörvény kidolgozásának indokát a német IP fragmentált jellege adta: jelenleg hét törvény szabályozza a szellemi tulajdonvédelem különböző területeit, melyek azonban nem kevés átfedést és ismétlést tartalmaznak, különösen a Jogérvényesítési irányelv átültetése óta.

A modelltörvény 10 könyvéből az első általános (vagyis valamennyi területre érvényes) anyagi jogi, a második pedig általános eljárásjogi rész lesz. A 3-9. könyvek a jelenlegi héz törvény konszolidált verzióját tartalmazná, kivágva a hatályos törvényszövegből a fölösleges ismétléseket, illetve a fenti 1-2. könyvbe átkerülő szabályokat. A 10. könyvnek pedig a munkavállalói találmányokkal kapcsolatos normákat tartalmazná. A koncepció lényege elérhető itt. A modelltörvény szeptembertől megvásárolható a Sellier kiadótól, decembertől pedig a kommentár is beszerezhető lesz. (Érdekes, hogy a tervezett normaszöveg hosszabb lenne - 446 oldal - mint a - kb. 400 oldalas - kommentár.) Előbbi amúgy 10, utóbbi 90 eurót kóstál majd.

 
Címkék: németország szerzői jog törvény

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr353145355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarpoker · http://www.chocolatepoker.hu/ 2012.06.08. 15:34:10

Tudna valaki segíteni abban, hogy az új Magyar pókertörvény mennyiben vonatkozik a <a href="http://www.chocolatepoker.hu/">póker</a> játékosok adózására és mikortól lép ténylegesen életbe?