Megjelent a Médiakommentár

A CompLex Kiadó Kft. kiadásában a napokban jelent meg a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény, vagyis az új médiatörvény kommentárja.

A "Médiakommentár" szerzői - néhány kivételtől eltekintve - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Médiatanács mellett működő Médiatudományi Intézet munkatársai közül kerültek ki.

A kötetet - a szerkesztői bevezető szerint - „gyorskommentárnak” szánták, amely az önkéntes jogkövetés és a jogalkalmazás segítője kíván lenni. Persze az eltelt idő rövidségére tekintettel a kiérlelt gyakorlat még hiányzik.

A műfajból fakadó terjedelmi korlátok is szorították a szerzőket és a szerkesztőket, így minden részletkérdés megválaszolására már csak ebből fakadóan sem nyílt lehetőség.

Érdemes megemlíteni, hogy a kommentár kitér a Közszolgálati Archívum illetve közszolgálati médiavagyon felhasználásának vitatott kérdéseire is. Erről azt hiszem a szerzői jogászoknak is érdemes beszélni.

 
Címkék: könyv magyarország médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr873468367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.