Megjelentek a közös jogkezelők 2012. évi díjszabásai

A Hivatalos Értesítő 2011. évi 62. számában megjelentek a közös jogkezelő szervezetek 2012. évi díjszabásai. Az új díjszabások január első napjától hatályosak.

A díjszabások jóváhagyása idén új - a korábbinál lényegesen szigorúbb eljárási - szabályok szerint történt, köszönhetően a szerzői jogi törvény tavaly őszi módosításának. Az elmúlt hónapok jogalkotására jellemző, hogy meg sem várva az új szabályok szerint lefolytatandó első eljárás végeredményét, a jogalkotó 2011 decemberében - további szigorítások bevezetésével - ismét módosította az eljárási szabályokat. Az eljárási szabályok ismételt szigorítása persze indokolt lehetett volna, ha a 2011-es vagy 2012-es díjszabások tervezetei komoly problémákat mutatott volna. A valóságban azonban az általam ismert díjszabások esetén a felügyeletet ellátó hivatal csak néhány, a tervezet egésze szempontjából nem jelentős módosítást javasolt.

 
Címkék: artisjus mahasz mszh filmjus közös jogkezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr853501226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.