Kézikönyv a szerzői jog érvényesítéséhez

A szerzői joggal foglalkozó szakembereknek szóló hasznos kiadványhoz juthat, aki a ProArt honlapjáról letölti a Kézikönyv a szerzői jog érvényesítéséhez című kötetet. A mű a jogkereső jogosultak, felhasználók, hivatásos és alkalmi jogalkalmazók számára készült tudományos gondossággal, pontossággal.

Az első fejezet a szerzői jog mindenkor hatályos anyagi jogi szabályozásába enged betekintést, ismertetve a bírói és szakértői gyakorlatot, valamint az Európai Bíróság döntéseit, majd a polgári jogi jogérvényesítés eszköztárát mutatja be, rávilágítva a legjobb gyakorlatokra és jogérvényesítési problémákra is. Ezt követi a büntetőjogi jogérvényesítési fejezet, elsősorban a Btk. rendelkezéseire koncentrálva. A kötetet a vámjogi fejezet zárja, amely terület ugyan a szerzői jogi jogérvényesítésben egyre kisebb szerepet játszik, a jogérvényesítési kötet azonban semmiképp sem lehetne teljes nélküle.

A kötet szerzői: Békés Gergely, Bérczes László, Financsek Zsuzsanna, Gondol Daniella, Grad-Gyenge Anikó, Horváth Katalin, Jókúti András, Kabai Eszter, Lábody Péter, Lukácsi Péter, Molnár Alexandra, Szesztay-Szép Eszter. A kötet szerkesztője: Grad-Gyenge Anikó.

A kötet - névre szóló, dedikált változata - ingyenesen letölthető a ProArt honlapjáról

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr874894806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.