MSZJF vélemény az árva mű irányelv-tervezetről

Az Európai Bizottság 2011. májusában nyilvánosságra hozta az árva művek egyes megengedett felhasználási módjairól szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvtervezetről szóló bizottsági javaslat [COM (2011) 289 végleges]. (Vö. Gyenge Anikó bejegyzésével e blogon.) A Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület (MSZJF) a Közigazgatási és Igazságügyi Mininsztérium felkérésére nemrégiben véleményezte a tervezetet.

Az MSZJF véleményében a irányelvtervezet kidolgozásával kapcsolatos jogpolitikai kiinduló pontok elemzése mellett a tervezet tárgyi hatályával, az árva művé nyilvánítással, a szerzői jogosult felkutatásának krédésével, az árva státusz kölcsönös elismerésének elvével, és az árva mű állapot megszüntetésével kapcsolatos rendelkezésekkel foglalkozott részletesen.

Az 5 oldalas dokumentum az MSZJF honlapján a friss hírek között érhető el. A dokumetum elkészítésében az MSZJF elnöksége mellett különösen Békés Gergely, Kiss Zoltán és Mezei Péter vett részt. (Mezei Péter saját véleményét lásd a Szerzői jog a XXI. században c. blogon.)

 
Címkék: eu szerzői jog európai bizottság információs társadalom irányelv eu hírek árva művek

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr393086196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.