Már nyáron elindulhat az amerikai fokozatos válasz rendszere

Az amerikai jogosultak és a legnagyobb amerikai internetes szolgáltatók (pl. Comcast, Cablevision, Verizon, Time Warner Cable) tavaly nyáron állapodtak meg egymással arról, hogy – önszabályozás keretében – bevezetik a fokozatos válasz rendszerét (ld. erről a korábbi bejegyzéseket itt és itt).

Úgy tűnik, a megállapodásban részes felek komolyan gondolták a tervet, és az aláírás óta eltelt hónapokba folyamatosan dolgoztak a megvalósításon. Bár a megállapodás rögzített elvek gyakorlati kivitelezéséről szinte semmit nem lehet tudni, a múlt héten a RIAA vezetője, Cary Sherman az Association of American Publishers által szervezett New York-i panelbeszélgetésben elmondta, hogy a programban résztvevő szolgáltatók többsége még július elseje előtt bevezeti a fokozatos választ.

A RIAA elnöke sem árult el túl sokat a háttérről, azt azonban elmondta a CNET-nek, hogy az ISP-k teljesen automatizált eljárásra készülnek, ami – tekintettel az előfizetők számára – meglepetésnek semmiképp sem tekinthető.
 

 
Címkék: internet usa három csapás jogérvényesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://eszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr764336890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.